Οδηγίες Ψησίματος

Πίτες

Μπορούμε να ψήσουμε τις πίτες από την κατάψυξη κατευθείαν στο φούρνο ή να αφήσουμε την πίτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει.

Εναλλακτικά μπορούμε από το προήγουμενο βράδυ να τοποθετήσουμε την πίτα στο ψυγείο (συντήρηση) ώστε την επόμενη μέρα να είναι έτοιμη για ψήσιμο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190–200ºC και αφού αφαιρέσουμε τη μεμβράνη, φουρνίζουμε στο μεσαίο ή κάτω ράφι του φούρνου.

Η πίτα δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάει τον πάτο ή να είναι πολύ κοντά στο γκρίλ.

Μετά από 30΄ η πίτα φουσκώνει και τότε θα πρέπει με την άκρη ενός μαχαιριού να την τρυπήσουμε στα σημεία που είναι ήδη χαρακωμένη για να ξεφουσκώσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35’ ακόμη, και θα διαπιστώσουμε εάν η πίτα είναι έτοιμη από το ροδοκόκκινο χρώμα που αποκτά το πάνω και το κάτω μέρος της.

Σημείωση: Ψήνουμε πάντα με αέρα ή αντίσταση. Δεν ψεκάζουμε ή δεν σκεπάζουμε. Αλείφουμε προαιρετικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Δεν ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων.

Οδηγίες Ψησίματος

Mini Τρίγωνα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180–190ºC και αφού τοποθετήσουμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί, φουρνίζουμε. Για να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο ψήσιμο, θα πρέπει να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους.

Ο χρόνος ψησίματος υπολογίζεται στα 40 – 45΄

Καλή σας Όρεξη………